قاشق و چنگالهای استیل کاربردیترین و بهترین ابزار در آشپزخانه و سیستم پذیرایی هستند. زیرا، نسبت به سرویسهای از جنس نقره یا نیکل یا مس مقاومت بیشتری در برابر اکسید شدن و زنگ زدن دارند. قاشق و چنگالهای استیل همانطور که از نامشان پیداست، نوع خاصی از فلز است که به راحتی زنگ نمیزنند، نمیشکنند و لکه نمیشوند.با این وجود، به مرور زمان، با استفاده مداوم و از بین رفتن جلا اولیه ظروف استیل کثیف و لکهدار میشوند و درخشش و ظاهر تمیز خود را از دست میدهند. بنابراین، سیاه و چرب و کهنه به نظر می رسند. قاشق و چنگالهای نامرتب و قدیمی زیباترین دیزاین میز پذیرایی شام یا ناهار را خراب میکنند.در ادامهی این مطلب روش برق انداختن قاشق و چنگال استیل را به شما آموزش میدهیم.
برای تمیز کردن و برق انداختن قاشق و چنگال بهتر است در وهلهی اول از روشهای دستی و خانگی برای از بین بردن لکههای قدیمی استفاده کنید. زیرا درجه ایمنی بالاتری نسبت به مواد شیمیایی و صنعتی دارند. با تلاش مضاعف درخشش بینظیری در ظروف خود به وجود آورید. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوهی برق انداختن و تمیز کردن قاشق چنگالهای قدیمی با روشهای مختلف آشنا شوید.
روش اول ترکیب جوش شیرین و صابون مایع
- در ابتدا در یک ظرف کوچک مقداری جوش شیرین و مایع ظرفشویی یا صابون مایع را مخلوط کنید تا به حالت خمیری شکل درآیند. این ترکیب برای از بین بردن لکها و آلودگیهای سرسخت بسیار عالی و اثرگذار است.
- سپس، خمیر بدست آمده را به خوبی روی سطح قاشق یا چنگال بمالید و با کمک یک مسواک نرم یا اسکرابر نایلونی، خمیر را به آرامی روی آنها حرکت دهید. تا کثیفی و سیاهیها از بین بروند. برای تمیز کردن تعداد زیادی از قاشق و چنگال میتوان خمیر بیشتری تهیه کرد و دستههای بیشتری از قاشق و چنگال را داخل یک لگن یا وان بزرگتر با خمیر آغشته نمود.
- در مرحله بعد، قاشق و چنگالها را آب گرم بشویید و بلافاصله با یک پارچهی نخی و نمگیر آنها را خشک نمایید. زیرا، خشک کردن قاشق و چنگال با دست به جلوگیری از ایجاد لکههای جدید کمک بسزایی میکند. تا جایی که اگر در حین خشک کردن حوله یا دستمال شما خیس شود، باید آن را با یک دستمال تمیز و خشک عوض کنید.
روش دوم استفاده از خمیر دندان یا خمیر جوش شیرین
- برای این روش، میتوانید از خمیر دندان یا مخلوط جوش شیرین و آب که به صورت خمیری در میآورید، استفاده کنید. هر دو مورد در مدت زمان کوتاهی نتایج خوبی به شما میدهد. اگر جوش شیرین را انتخاب میکنید، بهتر است برای درست کردن خمیر آن نسبت سه یه یک را رعایت کنید. به این معنی که سه قسمت جوش شیرین را با یک قسمت آب مخلوط کنید.
- بعد از تهیه یک خمیر مناسب، آن را روی ظروف مورد نظر بمالید. سپس به کمک یک برس نرم یا حوله سطح را به خوبی بسایید. اطمینان حاصل کنید که تمام قسمتهای ظروف را به یک اندازه و بهطور یکنواختی اسکراب کردهاید. اگر قاشق و چنگالها خیلی کثیف هستند، بهتر است این خمیر را برای چند دقیقه روی آنها بگذارید و سپس شروع به برق انداختن کنید.
- در مرحله آخر، قاشق و چنگال را مانند روش قبلی با آب گرم بشویید تا تمام بقایای خمیر دندان یا خمیر جوش شیرین از بین بروند. سپس، آنها را با یک پارچه نرم و تمیز خشک کنید.
روش سوم شستن قاشق و چنگال با نوشابه
کولا، فانتا، اسپریت و سایر نوشیدنیهای گازدار حاوی اسید سیتریک هستند. بنابراین، برای تمیز کردن و برق انداختن قاشق و چنگال استیل بسیار عالی عمل میکنند. این روش چندان مقرون به صرفه نیست، اما گاهی اوقات میتواند مفید باشد، بخصوص اگر بخواهید نوشیدنیهای باقیمانده را دور بریزید. بعلاوه، این روش یک آزمایش جالب و هیجانانگیز است. برای این کار، قاشق و چنگالها را برای چند دقیقه داخل ظرفی پر از نوشابه بخیسانید، سپس سریع با آب گرم بشویید و خشک کنید. بهتر است از نوشابه بیرنگ مثل اسپریت استفاده نماید.
سخن پایانی
با سرویس کامل قاشق و چنگال و کاربرد هر یک و همچنین نکات مهم شستشو و نگهداری قاشق و چنگال استیل آشنا شوید، اگر تمیزی کامل وسایل آشپزخانه برای شما مهم است پیشنهاد میکنیم بهترین روش تمیز کردن صفحهی گاز شیشهای را نیز بخوانید.
ثبت ديدگاه