قاشق و چنگال استیل یکی از محبوبترین ابزارهای ضروری آشپزخانههای مدرن است. همچنین، آنها یکی از پرمصرفترین و کاربردیترین وسایل غذاخوری محسوب میشوند. قاشق و چنگالهای استیل، در تمام طول روز و بهطور مداوم مورد استفاده قرار میگیرند. در طول روز دهها بار شسته شده، مورد استفاده و با بشقابهای غذا اصطحکاک دارند. تمام این موارد، بدان معنا است که برای افزایش طول عمر قاشق و چنگال استیل ضروری است که از آنها به درستی نگهداری و مراقبت شود. نکات مهم نگهداری و شستشوی قاشق و چنگال شامل چندین مورد است.
برخی از قاشق و چنگالهای استیل کاملا ضد لک نیستند. بنابراین، به منظور جلوگیری از آسیب شیمیایی و نگهداری آنها در بهترین شرایط توصیه میکنیم که قاشق و چنگالها را بلافاصله بعد از هر بار استفاده به خوبی بشویید و خشک کنید.
همچنین، باید بدانید که هر گونه تماس طولانی مدت با نمک، سرکه، تخممرغ، سس گوجهفرنگی، میوههای اسیدی، مواد شویندهی اسیدی و املاح معدنی آب، ممکن است باعث ایحاد حفره و لکهای ماندگار روی قاشق و چنگال استیل شوند.
برای آشنایی بهتر با نحوه مراقبت از قاشق و چنگال استیل، افزایش طول عمر آنها، جلوگیری از ایجاد لکه و تشخیص هر مشکلی که با آن مواجه میشوید، در ادامه با ما همراه باشید.
راههای افزایش طول عمر قاشق و چنگالهای استیل
برای افزایش طول عمر قاشق و چنگال های استیل میتوانید از دستورالعملهای زیر پیروی کنید:
- بلافاصله پس از استفاده از قاشق و چنگال استیل، آنها را با آب داغ بشویید تا واکنشهای شیمیایی نمک و اسیدهای موجود در مواد غذایی کاهش یابد.
- قبل از اولین استفاده و بلافاصله بعد از هر بار مصرف آنها را بشویید. برای این کار از آب گرم، صابون و اسفنج نرم استفاده کنید. دقت کنید که حتما پس از تمیز کردن، زیر آب داغ تمام صابون و کف موجود به خوبی پاک شود. پس از شستشو با آب گرم و صابون از یک حولهی نرم و جاذب برای خشک کردن استفاده کنید. در صورتی که قاشق و چنگال استیل در معرض هوا خشک شوند، لکههای آب روی آنها ایجاد شود. بنابراین، سطح آنها براق بهنظر نمیرسد. هنگام شستشو بعد از استفاده منظم از قاشق و چنگال استیل ضروری است که از یک شوینده یا صابون ایمن و موثر استفاده کنید.
- از قرار دادن قاشق و چنگال در طول شب تا صبح داخل آب جدا بپرهیزید. زیرا، املاح معدنی آب سطح فلز را از بین میبرند.
- قاشق و چنگالهای ضد زنگ و نقره را جداگانه نگهداری و بشویید.
- در هنگام شستشو در ماشین ظرفشویی، بهتر است قاشق و چنگال رو به بالا قرار بگیرند تا در شرایط بهتری شسته شوند.
- بلافاصله بعد از شستشو در ماشین ظرفشویی، قاشق و چنگالها را خشک کنید.
- هرگز قاشق و چنگال استیل را داخل ماشین ظرفشویی بسته و مرطوب قرار ندهید.
- همیشه دستورالعملهای استفاده از ماشین ظرفشویی و مواد شوینده را دنبال کنید.
راههای از بین بردن لکههای روی قاشق و چنگال استیل
با گذشت زمان، قاشق و چنگالهای استیل به دلیل تماس مداوم با غذا یا قرار گرفتن در معرض گرما ممکن است به مرور لکهدار شوند. این امر حتی با تمیز کردن منظم نیز روی میدهد. با این حال، روشهای برای حذف لکهها روی قاشق و چنگال استیل وجود دارد که عبارتند از:
سرکه سفید:
خاصیت تمیزکنندگی سرکه سفید میتواند، لکههای روی قاشق و چنگالهاس استیل را از بین ببرد. برای این کار، مقداری سرکه روی پارچه تمیز بریزید و روی لکهها بمالید. سپس زیر آب داغ بشویید و خشک کنید.
روغن زیتون:
مقدار کمی روغن روی لکهها بریزید و با یک پارچه نرم روی لکههای قاشق یا چنگال بمالید تا وقتی که لکهها کم رنگتر شوند. سپس با آب داغ شسته و خشک کنید.
آب لیمو:
آب لیمو نیز تا حد زیادی مانند سرکه سفید خاصیت پاککنندگی دارد. برای این کار، همانند مراحل قبلی از یک پارچه تمیز استفاده کرده و سپس قاشق و چنگالها را پس از آغشته کردن به آب لیمو بخوبی بشویید و خشک کنید.
سخن پایانی
با سرویس کامل قاشق و چنگال و کاربرد هر یک و همچنین روش برقانداختن قاشق و چنگالهای قدیمی آشنا شوید، اگر تمیزی کامل وسایل آشپزخانه برای شما مهم است پیشنهاد میکنیم بهترین روش تمیز کردن صفحهی گاز شیشهای را نیز بخوانید.
ثبت ديدگاه