سرویس کامل قاشق و چنگال شامل چه چیزهایی است و هر کدام چه کاربردی دارند؟

خانه » مجله ناب استیل » سرویس کامل قاشق و چنگال شامل چه چیزهایی است و هر کدام چه کاربردی دارند؟
  • سرویس قاشق چنگال استیل

سرویس کامل قاشق و چنگال شامل چه چیزهایی است و هر کدام چه کاربردی دارند؟

۱۴۰۱/۲/۲۸ ۱۵:۰۰:۳۳۴ دی, ۱۴۰۰|بلاگ|

سرویس کامل قاشق و چنگال شامل چه چیزهایی است و هر کدام چه کاربردی دارند؟

قاشق، چنگال و کارد شامل هر نوع وسیله‌ی دستی برای خوردن یا سرو غذا است که از قدیم الایام تا به امروز همراه جدا نشدنی بشر بوده‌اند. سرویس کامل قاشق چنگال دربرگیرنده‌ی انواع قاشق، چنگال، چاقو، کف‌گیر، ملاقه، انبر و کارد است. جنس قاشق و چنگال در گذشته از نقره و امروزه با توجه به بالاترین بها آن از آلیاژ فولاد ضدزنگ است. در دنیای مدرن امروزی طراحان حوزه‌ی لوازم آشپزخانه توانسته‌اند کارد، قاشق و چنگال را به صورت ترکیبی بسازند و ابزار فوق‌العاده زیبا و کاربردی خلق کنند.

انواع قاشق، چنگال، چاقو و کاربرد آن‌ها

انواع مختلفی از قاشق‌ها برای سرو یا خوردن انواع مختلف غذا وجود دارد. چنگال‌ها اغلب در کنار قاشق‌ها و یا اینکه به تنهایی به کار می‌روند. چاقوها برای تقسیم و برش انواع گوشت، دسر و کیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع قاشق

قاشق چای خوری:

این نوع قاشق برای طیف گسترده‌ای از قهوه و چای گرفته تا دسر و سرو غلات استفاده می‌شود.

قاشق مخصوص دسر:

از نظر شکل و اندازه شبیه قاشق سوپ خوری است و از قاشق چای خوری بزرگتر می‌باشد. دهنه‌ای پهن، عمیق و بیضی شکل دارد.

از این قاشق می‌توانید برای سرو پودینگ سوئیسی استفاده کنید.

قاشق غذاخوری:

از نظر شکل شبیه قاشق چای خوری است اما در ابعاد بزرگتر. قاشق غذاخوری عمدتا به منظور سرو انواع پلو به کار می‌رود.

قاشق سوپ خوری:

این نوع قاشق دهنه‌ای گردتر نسبت به قاشق غذا خوری دارد و از آن عمیق‌تر و گودتر است. برای اینکه بتواند مایعات بیشتری در خود نگه دارد، به شکل متفاوتی طراحی شده است.

سوپ کدوحلوایی را تهیه کنید و با قاشق سوپ خوری ناب‌استیل از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

قاشق دمیتاس:

نوعی قاشق مخصوصی است که معمولا در کشورهای اروپایی و ایالات متحده استفاده می‌شود. این قاشق‌های کوچک و ظریف تقریبا ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر هستند و برای هم زدن شکر، شیر یا خامه در یک نوشیدنی داغ به کار می‌روند. پس از هم زدن می‌توان آن‌ها را در نعلبکی قرار داد. همچنین، برای خوردن برخی از دسرهایی مانند کاسترد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قاشق شربت خوری:

این قاشق دسته‌ای بلند، نازک و دهنه‌ای کوچک و بیضی شکل دارد. برای هم زدن نوشیدنی‌ها در لیوان‌های بلند به کار می‌رود.

قاشق بستنی خوری:

یک قاشق با دهنه‌ی متفاوت از سایر قاشق‌ها است که غالبا سطح صاف و مربع شکلی دارد.

انواع چنگال

چنگال غذا خوری:

این نوع چنگال معمولا برای غذای اصلی در کنار قاشق غذا خوری به کار می‌رود. بیشتر چنگال‌های غذا خوری دارای چهار بند هستند، اما برخی از آن‌ها فقط سه بند دارند.

چنگال کوکتل یا صدف:

یک چنگال کوچک که برای سرو پیش غذاهای کوچک مانند پنیر مکعبی، زیتون و صدف مناسب است.

چنگال دسر:

از چنگال دسر عمدتا برای خوردن دسرهایی مانند کیک یا انواع پایی استفاده می‌کنند. این نوع چنگال از چنگال سالاد کوچکتر و ظریف‌تر است.

چنگال سالاد:

چنگال سالاد کوچکتر از چنگال غذاخوری است و بیشتر برای خوردن سالاد یا اقلام کوچکتر مانند میوه‌های خرد شده استفاده می‌شود.

چنگال حلزون:

چنگال حلزون دارای دو بند بلند و نوک تیز است که برای بیرون آوردن گوشت از داخل استخوان به کار می‌رود.

چنگال میوه خوری:

این نوع چنگال از لحاظ ظاهر و شکل شباهت بسیار زیادی به چنگال غذاخوری دارد. ولی از لحاظ ابعاد اندازه‌ی کوچکتری داشته و برای سرو انواع میوه در کنار کارد میوه خوری قرار می‌گیرد.

انواع چاقو یا کارد

کارد غذاخوری:

چاقوی غذاخوری دارای نوک گرد و تیغه کمی بلندتر از چاقوی کره خوری دارد. برای بریدن غذاهای کمی خشن‌تر مانند سبزیجات و گوشت‌های نرم استفاده می‌شود و یکی از رایج‌ترین ابزار غذاخوری روی میز غذاخوری است.

کارد کره خوری:

چاقوی کره خوری معمولا داری یک لبه صاف با نوگ گرد است. این نوع طراحی برای پخش کره روی نان مناسب است. کارد کره خوری معمولا کوچکترین چاقو در سرویس قاشق و چنگال است.

کارد میوه خوری:

کارد میوه خوری شباهت زیادی به چاقوی غذا خوری دارد، اما کوچکتر و ظریف‌تر است.

کارد بره:

چاقوی بره تقریبا یک سوم بزرگتر و سنگین‌تر از چاقوی غذاخوری معمولی است. اغلب در مناسبت‌های رسمی و در رستوران‌های سطح بالا به کار می‌رود.

سایر ابزار سرویس قاشق و چنگال

قاشق و چنگال سالاد:

یک جفت قاشق و چنگال با طراحی متفاوت که روی قاشق نیز دندانه‌هایی جهت راحت‌تر کشیدن انواع سالاد تعبیه شده است.

کف‌گیر کیک:

این ابزار به شکلی طراحی شده که ابتدای دهنه‌ی آن نوک تیز و باریک و انتهای آن پهن‌تر است، که با انداختن کف‌گیر زیر کیک به راحتی می‌توان قطعه‌ای از آن را برداشت.

کف‌گیر پلوخوری:

وسیله‌ای بزرگ و مسطح برای برداشتن مقدار زیادی برنج است.

ملاقه سوپ:

ملاقه ابزاری گود برای برداشتن حجم زیادی از مواد غذایی مایع مانند سوپ یا آش است.

ملاقه سس:

این ملاقه از ملاقه سوپ‌خوری موجود در برخی از انواع سرویس قاشق و چنگال کوچکتر و ظریف‌تر است و دسته‌ آن کمی انحنا دارد تا از داخل ظرف سس بیرون نیوفتد.

پس از آشنایی با سرویس کامل قاشق و چنگال، توصیه می‌کنیم نکات مهم نگهداری و شستشوی درست قاشق و چنگال استیل و روش برق‌اندختن قاشق و چنگال‌های قدیمی را نیز بخوانید.

ثبت ديدگاه

Go to Top