سرویس قاشق چنگال استیل ضد زنگ یکی از مهمترین تجهیزات آشپزخانه است. این سرویس نقش مکمل و هماهنگکنندهی سایر ظروف پذیرایی و سرو را ایفا میکند. سرویس قاشق چنگال از آن دست لوازمی است که تا سالیان سال مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل باید هنگام خرید آن دقت زیادی داشته باشید.
اهمیت خرید سرویس قاشق و چنگال
بهطور کلی، ما برای تمام وعدههای غذایی و همچنین پذیرایی، از قاشق، چنگال و چاقو استفاده میکنیم. غالبا برای مصرف روزانه و دمدستی ترجیح میدهیم، سرویسهای ساده یا فانتزی با درجهی کیفی معمولی را تهیه کنیم تا هزینه زیادی بر ما تحمیل نگردد. اما بیشتر خانوادهها، اغلب برای مهمانی های بالای ۱۲ نفر یا بیشتر ترحیج میدهند سر سفرهی غذا یا برای چیدمان یک میز پذیرایی از سرویس ست قاشق و چنگال و چاقو استفاده کنند تا پذیرایی بینظیری داشته باشند. برای این منظور باید سرویس قاشق و چنگال کاملی را تهیه نمایند تا میزبان فوق العادهای به نظر برسند.
راهنمایی خرید سرویس قاشق چنگال
راهنمای خرید سرویس قاشق و چنگال به شما کمک میکند تا اصطلاحات رایج مربوط به آن را یاد بگیرید تا بتوانید تصمیمی آگاهانه برای انتخاب یک سرویس مناسب اتخاذ کنید. آگاهی داشتن در خصوص تفاوتهای بین سبکهای مختلف قاشق چنگال بسیار مهم است. زیرا با وجود انواع مختلف سرویسهای قاشق و چنگال در بازار، فرآیند تصمیم گیری میتواند طاقت فرسا و چالش برانگیز باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با راهنمایی خرید سرویس قاشق و چنگال آشنا شوید.
نکات مهم خرید سرویس قاشق و چنگال
تعیین محدودهی قیمت:
تعیین تعداد اقلام در سرویس قاشق چنگال و اینکه چقدر میخواهید هزینه کنید، اولین قدم برای خرید آن است. هر فردی با توجه به بودجه خود قادر است سرویس قاشق چنگال مناسبی تهیه کند.
کیفیت سرویسهای قاشق و چنگال:
قاشق و چنگال استیل ضد زنگ در چهار نوع درجهی کیفی ساخته میشود که شامل:
- ۰/۱۳
- ./۱۸
- ۸//۱۸
- ۱۰/۱۸
این اعداد نشان دهندهی محتوای فلز کروم و نیکل در آلیاژ فولاد است. کروم در فولاد ضد زنگ برای ایجاد دوام و مقاومت در برابر زنگزدگی و خوردگی استفاده میشود. در حالیکه نیکل را برای درخشندگی در قاشق و چنگال بکار میبرند.
قاشق و چنگالهای استیل ضد زنگ با برچسب ۱۰/۱۸، حاوی ۱۸ درصد کروم و ۱۰ درصد نیکل، سرویسهای با درجهبندی ۰/۱۸، دارای ۱۸ درصد کروم با محتوای نیکل صفر، قاشق و چنگال ۸/۱۸، حاوی ۱۸ درصد کروم و ۸ درصد نیکل و قاشق و چنگال ۰/۱۳، حاوی ۱۳ درصد کروم و ۸ درصد نیکل هستند.
اکثر سرویسهای قاشق و چنگال معمولی یا غیررسمی از فولاد ضد زنگ ۰/۱۳ ساخته شدهاند. این نوع درجهی کیفی برای ایجاد سطح برشی تیز و مقاومت در برابر زنگزدگی مناسب است.
هر نوع درجه بندی مزایای خاص خود را دارد، اما برای اینکه تصمیم بگیرید کدام یک برای مصرف شما بهتر است باید با ویژگیهای هر کدام از آنها آشنا باشید:
ویژگیهای قاشق و چنگال با درجهی ۱۰/۱۸ و ۸/۱۸ عبارتند از:
- مقاوم در برابر زنگ زدگی
- ماندگاری بالا
- درخشندگی بالا
- قیمت بالا
- سهولت در شستشو
لازم به ذکر است در ساخت تمام سرویسهای قاشق چنگال ناب استیل مانند فلورانس، واریان، امپریال، برلین، ونیز، پالرمو و حتی مدل کودک از استیل ضد زنگ ۱۰/۱۸ استفاده شده است.
ویژگیهای قاشق و چنگال با درجهی ./۱۸ عبارتند از:
- قیمت پایین
- لکهپذیری و دشواری در شستشو
- نداشتن درخشندگی کافی
یک ترفند:
آهنربا با خودتان ببرید! استیل ضد زنگ در صورت وجود نیکل جذب آهنربا نمیشود. اگر آهنربا به آن چسبید، بدانید سرویسی که دارید خریداری میکنید، چندان مرغوب نیست.
تعادل و وزن:
هنگام در دست گرفتن قاشق و چنگال، باید احساس راحتی و تعادل داشته باشید. هر چه قاشق و چنگال سنگینتر باشد، گرانتر به نظر میرسد و باید دوام بیشتری نیز داشته باشد. سرویسهای مناسب مهمانیهای رسمی معمولا بزرگتر و سنگینتر از سایر سرویسهای هستند. اگر می خواهید انتخابی مقرون به صرفهتر داشته باشید سرویسهای با وزن متوسط و مقرون به صرفهتر را انتخاب کنید. گرچه سبکتر بوده منتها جایگزین مناسبی هستند.
مطابقت و هماهنگی با سایر ظروف پذیرایی:
بهتر است قبل از اقدام به خرید سرویس قاشق و چنگال از مطابقت داشتن آن اقلام با سایر ظروف غذاخوری یا پذیرایی اطمینان حاصل نمایید. برخی از قاشق و چنگالها سبک متفاوتی با ظروف دارند و به خوبی با هم هماهنگ نشده و جلوه زیبایی نخواهند داشت.
اشکال بسته بندی و تعداد:
سرویسهای قاشق و چنگال معمولا از لحاظ نوع بستهبندی به انواع چمدانی فلهای و کنسولی تقسیمبندی میشوند.
اقلام موجود در سرویس قاشق چنگال
انواع قاشق که شامل:
- قاشق غذاخوری
- قاشق سوپ خوری
- قاشق شربت خوری
- قاشق چای خوری یا قهوه خوری
انواع چنگال که شامل:
- چنگال غذاخوری
- چنگال سالاد
- چنگال دسر
- چنگال مخصوص سرو ماهی
انواع کارد که شامل:
- کارد غذاخوری
- کارد مخصوص برش کره و پنیر
- کارد مخصوص سرو ماهی
- کارد استیک
ابزار سرو غذا که شامل:
- ملاقه برای سوپ و خورشت
- قاشق بزرگ برای کشیدن غذا
- کفگیر برای برنج
- چنگال بزرگ برای کشیدن غذا
- چاقو برای برش کیک و برداشتن آن
- قاشق با سر گرد مخصوص سرو بستنی
- انبر مخصوص یخ
- انبر مخصوص سالاد
ثبت ديدگاه